Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

;-D Pokud odstraníte peníze, stále tu zůstane chamtivost a všechny problémy, o kterých píšete. Jen lidem zkomplikujete směnu jejich práce.

Dalším faktorem je lenost. Myslíte si, že když já budu třeba péct chleba, a vy se budete celý den válet na louce a čučet do blba, že vám budu dávat svůj chleba bez jakékoliv protihodnoty? Zapomeňte na takovou blbost. Hezky se zvedněte a nabídněte mi něco, za co bych s vámi chtěl ten chleba směnit. No, a máme peníze nazpět. :-)

1 1
možnosti

Nutellu nejíme, ale pamatuji na dokument s Formanem, kde řekl, že peníze znamenají svobodu. A to je pravda.

2 0
možnosti
Foto

Bohužel, a proto je svobodných jen pár lidí.

0 0
možnosti

Nepochybuji o to, že "To myslíte dobře". Dle mne, ovšem na to jdete zcela špatně. Chce to odpověď na otázku - Zda lidé jsou si rovni ? Jako lidé pochopitelně jistě - Nicméně, ta rovnost končí v okamžiku, kdy mají předložit své schopnosti. Ihned, se logicky objeví ty rozdíly ! Jak je řešit ? Cesta je dvojí - Ty schopné zneschopnit a oblažit ty méně úspěšné. Anebo prostě naopak. Peníze nejsou příčinou problémů - tím je netečnost jedince. Na peníze, pak možno nazírat, jako na prostředek - nikoliv na cíl života. Souhlasím s Vámi, jakási spravedlnost existuje - Množství peněz nejde ruku v ruce se štěstím a spokojeností člověka. Ta spokojenot vyplyne z poznání, že člověk je schopen změnit svůj status - nemusí být sám zaměstnán - může např. zaměstnávat. Typické modely OSVČ - zaměstnává sám sebe. Ty peníze pak jsou i jakýmsi doprovodným produktem jeho úsilí a konání - Jeho vykoncentrovaná míra. V tomto smyslu pak volám, peněz je dost - Schopných lidí je málo ! ... :-)

4 0
možnosti
Foto

Ano, částečně s vámi i souhlasím. Co se týče těch "neschopných" lidí - pokud myslíte povaleče, kteří nic nedělají, tak takové lidi odměňovat nelze, ale člověk který nemá "shůry dáno" a pracuje třeba jako dělník, skladník, zemědělec apod. rozhodně není neschopný a to že je odměňován méně než jiní není úplně spravedlivé, protože pracuje tak jak může, dělá to co zvládne. Každá práce je důležitá a nemělo by se jí pohrdat i když není kvalifikovaná. Ten vědec nebo lékař potřebuje toho zemědělce, aby se najedl, potřebuje popeláře aby se mu nehromadil odpad před domem. Nechci nikoho znevýhodňovat nebo zneschopňovat, jen si myslím že všichni kdo poctivě pracují mají nárok na lepší život, ať už je ta práce jakákoliv.

1 0
možnosti

K29a36r16e40l 32B62o51k

21. 4. 2018 23:41

Musím konstatovat, že pan Jiří Cajthaml má stoprocentní pravdu.R^R^

0 1
možnosti
Foto

Darebácká pravidla na kterých je založen tento režim bohužel nesou své ovoce Rv

0 1
možnosti

Darebácká? Můžete upřesnit která pravidla, příp. zákony a pod. jsou darebácká (dodržují-li se de jure tak jak jsou psána)?

1 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Mladý muž znechucený moderní společností, který se nesnaží být "IN" za každou cenu a pluje tak trochu proti proudu.

Seznam rubrik